Hej från oss.

 

Pingday är kommunikationslösningar för ett uppkopplat liv i ett smart samhälle. Vi står för digital infrastruktur och tjänster som till stora delar utgör ryggraden i vår uppkopplade stad. Det är allt från det Öppna Stadsnätet, fibernät, Stadshubb för uppkoppling av IoT sensorer och operatörshotell, till att ha en drivande roll i Helsingborgs digitaliseringsresa.  Genom partnerskap är vi bland annat även kommunikationsoperatör i Höganäs och Bjuv. Pingday är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft AB och Helsingborgs stad. 

Vi på Pingday jobbar varje dag för att bidra till ett enklare uppkopplat liv och gör en sammankopplad värld bättre. Vi ska bli Europas bästa lokala Stadsnät, med hjärtat i Helsingborg. 

Ett ping är det meddelande som skickas i näten för att kontrollera att tekniken fungerar. Pinga säger man när man uppmärksammar en person online. Därför symboliserar ”ping” både tekniken och kommunikation mellan människor – som måste fungera varje dag. #pingday betyder vidare en bra dag och det är det vi på Pingday önskar ihop med kunder och kolleger. Varje dag.

Pingdays hållbarhetsarbete i samverkan med Öresundskraft.

Bild på Pingdays team 2020
Årets teambild 2020

Vår historia

 

Även om namnet är nytt så är vår historia lång. Redan under åttiotalet började vi bygga fibernätet i Helsingborg och 1994 tog vi Internet till staden och universitetet. Sedan dess har fibernätet vuxit snabbt, liksom antalet kunder. Helsingborg var en av de allra första i Sverige som byggde ett öppet stadsnät. Ett stadsnät som blev Årets Stadsnät i Sverige 2017 och idag har ca 50.000 anslutna kunder.

I februari 2017 startades Sveriges och världens första Stadshubb i Helsingborg, utvecklad och ägd av Pingday, eller Öresundskraft Kommunikationslösningar som vi då fortfarande hette. Därmed hade det fasta fibernätet kompletterats med en öppen trådlös infrastruktur för sensorer och IoT. Lösningen har spridit sig över hela Sverige och idag finns lokala Stadshubbar i cirka 50 kommuner och som samverkar inom StadshubbsAlliansen. Initiativet uppmärksammade internationellt och var nominerat till Telekompriset för Årets digitaliseringsprojekt 2018.

Så att hitta nya vägar, snarare än att följa upptrampade stigar, har funnits med oss hela tiden. Och det behövs även framåt. Digitaliseringen är fortfarande i sin början och på den digitala resan kommer Pingday varje dag bidra till ett enklare uppkopplat liv och att göra en sammankopplad värld bättre. Vår vision är att vara Europas ledande Stadsnät och det är den historien vi skriver nu.

Press

Bild på Pingday VD - Bo Lindberg

Per Andersson

Pingdays VD och ansvarig för frågor gällande press.
+46 (0)10 179 5019
per.andersson@pingday.se

Pressmeddelande maj 2024 – Mia Rolf ny VD 

Pressmeddelande december 2020 

Pressmeddelande juni 2020 

Ladda ned logotyp i färg (Länk till PDF-fil)

Ladda ner logotyp svart (Länk till PDF-fil)

Visselblåsarfunktion